Aamun Koiton arkisto

Aamun Koitto perustettiin Sortavalassa vuonna 1896. Se on ollut perustamisestaan lähtien Suomen ortodoksisen väestön merkittävä tietolähde ja keskustelufoorumi.

Vuosina 2012 – 2020 Aamun Koitto oli Kuopion ja Karjalan hiippakunnan seurakuntien seurakuntalehti, jota julkaistiin viisi numeroa vuodessa ja joka levisi seurakuntien tilaamana kaikkiin ortodoksisiin koteihin hiippakunnan alueella.

Aamun Koitto tutustutti lukijansa ortodoksisuuteen Suomessa ja muualla maailmassa sekä välitti tietoa yhteisen, maailmanlaajuisen idän kirkon perinteestä kumpuavasta elämäntavasta, historiasta, tapahtumista ja kulttuurista. Se nosti pohdittaviksi ajankohtaisia kiperiäkin aiheita sekä auttaa ja tuki sisällöllään lukijoidensa arjessa jaksamista.

Vuodesta 2021 alkaen Suomen ortodoksinen kirkko on päättänyt siirtyä julkaisemaan kirkon yhteistä lehteä, jossa kaikki seurakunnat ovat mukana. PSHV ry:n julkaisema Aamun Koitto -lehti lakkautui hiippakunnallisena lehtenä numeroon 5/2020.

Tällä sivulla on arkistoituna Aamun Koitto -lehden numerot vuosilta 2012 – 2020. Vuosilta 1896 – 1929 lehdet ovat luettavissa Kansalliskirjaston digitoimina.