KESÄKONSERTTI VALAMOSSA

Pyhien Sergein ja Hermannin Veljeskunta ry järjestää kesäkonsertin Valamon luostarissa, järjestönsuojelupyhien Sergein ja Hermannin muistopäivänä, 28.6. Samalla juhlistamme Suomen ortodoksisen kirkon 100-vuotista itsenäisyyttä.

Konsertissa esiintyvät kanttorit Maria Bondarenko, laulu ja huilu, Maria Mentu, laulu ja pianisti

Kristiina Tirkkonen. Konsertin teemana on ”Kesäyö kirkkomaalla – Suomalaisiasäveliä laulaen ja soittaen.” Kuullaan mm. Sibeliuksen, Kilpisen ja Madetojan musiikkia. Konsertti on Valamon luistarin kulttuurikeskuksessa ja se alkaa klo 13. Konserttiin on vapaa pääsy.

Kesäisen juhlapäivän ohjelma alkaa klo 9 liturgialla Valamon Kaikkien Pyhien kirkossa, (Vanhankirkko). Liturgian toimittavat kaikki virassa olevat piispat.

Lounas klo 11 (omakustanteinen). Konsertti ja sen jälkeen kesäiset juhlakahvit klo 14.

Esiintyjät: Maria Bondarenko toimii kanttorina Kaakkois-Suomen ort. seurakunnassa. Valmistunut ort. teologian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta 2012. Opiskellut huilun soittoa Joensuun Konservatoriossa ja klassista laulua Savonia AMK:ssa Kuopiossa.

Maria Mentu toimii kanttorina Saimaan ort. seurakunnassa Mikkelissä. Valmistunut teologian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta 2015. Opiskelee musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa pääaineena klassinen laulu. Ollut mukana eri ooppera produktioissa.

Kristiina Tirkkonen toimii pianonsoiton opettajana Ylä-Savon musiikkiopistossa ja Soisalo-opistossa Leppävirralla. Valmistunut pianonsoiton opettajaksi Kuopion konservatoriosta1996 ja musiikkipedagogiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta 2008.

Kolmikolla on ollut yhteisiä esiintymisiä mm. Varkaudessa, Pieksämäellä ja seurakuntien joulukonserteissa.