Pyhiinvaeltajan lauluja

Ortodoksimaiden hengellisten laulujen perinnettä sisältävään kokoelman kuuluu 96 laulua, jotka käsittelevät Raamattua ja pyhää traditiota, luostareita ja kilvoitusta, hengellistä elämää ja kirkkovuoden kiertoa. 

Kokoelma on saatavana kahdessa muodossa: toinen on taskukokoinen yksiääninen nuotinnettu laulukirja, toinen taas neli- ja kolmiääninen nuottijulkaisu. Lauluja voidaan näin laulaa yhteislauluna kodeissa, seurakuntien kerhoissa, tiistaiseuroissa, perhe- ja kristinoppikoululeireillä ja tietysti myös pyhiinvaellusmatkoilla. Useampiääninen julkaisu soveltuu kuoron tai lauluryhmän esityksiin. Näin vaikkapa kirkkokuoro voi laajentaa ohjelmistoaan, kun se laulaa jumalanpalvelusten ulkopuolella eri tilaisuuksissa.

Lauluja ovat usean vuoden ajan koonneet kaksi suomalaista alan asiantuntijaa, teologian tohtori Maria Takala-Roszczenko ja musiikin maisteri Jaakko Olkinuora. Heidän ansiostaan lauluja on laajalta alueelta – Georgiasta, Kyprokselta, Kreikasta, Serbiasta, Ukrainasta ja Venäjältä.

Vanhojen, kansanlauluja tai kirkkomusiikkia muistuttavien sävelmien lisäksi kokoelmassa on myös meidän aikamme lauluja, kuten pappismunkki Romanin (Matjušin) tai nunna Julianian (Denisova). Joitakin lauluja on myös mukautettu Suomen oloihin. Näin on Lintulan ja Valamon luostarille tai Petsamon pyhittäjämarttyyreille omistettujen laulujen kohdalla. Sävelten ja sointujen laaja kirjo tarjoaa kiinnostavaa vaihtelua kaikille, joiden elämässä kristinusko ja laulu ovat tärkeällä sijalla.

Julkaisijana Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta iloitsee, kun näiden laulujen myötä avautuu lukuisia ikkunoita kristilliseen perinteeseen, jota Suomessa on tunnettu heikosti tai ei ollenkaan. Laulujen siivet kantavat ja yhdistävät Jumalaa etsiviä!

Kirjaa voi tiedustella Valamon Tuohus-myymälästä, tuohus@valamo.fi tai puh. 044 425 9222 tai 044 425 92345.

Kirjaa voi myös tilata lähimmän kirjakaupan kautta.

Kirjaa on saatavana kahta versiota:

Pyhiinvaeltajan lauluja
Yksiääninen nuotinnettu laulukirja
Sidottu, kovat kestävät kannet, 208 sivua, koko 130 x 190 mm
ISBN 979-0-9001636-6-0

Pyhiinvaeltajan lauluja
Useampiääninen nuottijulkaisu
Wire-sidottu, kovat kannet, 184 sivua, koko A4
ISBN 979-0-9001636-5-3