Viinijärvellä tiistaiseurapäivä

Viinijärvellä vietettiin Taipaleen seurakunnan alueella toimivien tiistaiseurojen tietojenvaihtopäivää juhlavissa merkeissä: olihan kaikkeinpuhtaimman Neitsyt Marian ilmestyspäivä, 25.3. Tapahtuma alkoi liturgialla Jumalanäidin Tihvinäläisen ikonin kirkossa. Jumalanpalvelusta toimitti seurakunnan kirkkoherra, isä Paavo Ratilainen kanssapalvelijoinaan isät Pertti Ruotsalainen ja Sergius Colliander. Kirkkolaulua johti kanttori Kaisu Potkonen.

– Se, miten keskeisestä juhlasta on kyse, ilmenee jo siitä, että jokaisen kirkon kuninkaanovissa on juhlan ikoni: ylienkeli Gabriel tervehtii neitsyt Mariaa ilosanomalla, totesi isä Paavo opetuspuheessaan.

Isä Sergius alustamassaLiturgian jälkeen yhdessäolo jatkui Vanhassa pappilassa, jossa tarjottiin keittolounas. Tiistaiseurat ovat Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan alaosastoja. Isä Sergius, joka työskentelee järjestön toiminnanjohtajana, alusti tiistaiseuratoiminnasta. Hän korosti muun muassa, että tiistaiseuratyö on osa kirkon ja seurakunnan hyväksi tehtävää vapaaehtoistoimintaa. Vapaaehtoisuus merkitsee toiselta puolen sitoutumista, mutta toiselta puolen vapautta vetäytyä vastuun kantamisesta, kun siltä tuntuu. On siis tärkeää, että toiminnan pyörittäminen ei lepäisi yksillä harteilla, vaan keskiössä olisi mukana ainakin pari-kolme henkeä, jotka voivat tukea toinen toistaan.

Osallistujat saivat myös ryhmissä miettiä vastauksia tiistaiseuran kehittämiseen tähtääviä kysymyksiä. Vastaukset kirjoitetaan puhtaaksi ja annetaan mukana olleiden tiistaiseurojen käyttöön.

Kahvin ja bostonkakun vauhdittamina käytiin vielä loppukeskustelut, ennen kuin hajaannuttiin kirkkaaseen kevätpäivään.

Taipaleen seurakunnan alueella toimivat tällä hetkellä aktiivisesti Polvijärven, Sotkuman, Outokummun, Ylämyllyn ja Liperin tiistaiseurat.Tiistaiseuraa kehitetään: pöydän äärellä viisi henkeä miettimässä!