Vihannissa keväisen valoisat juhlat

Kristus nousi kuolleista! – Vihannin Jumalanäidin suojeluksen tsasounan perinteinen toukokuun alun juhla sai tänä vuonna lisää syvyyttä, kun samanaikaisesti vietettiin Vihannin tiistaiseuran 35-vuotisjuhlaa. Hiippakunnan piispan, KP metropoliitta Elian toimittama liturgia oli juhlien kohokohta. Liturgian jälkeen oli vedenpyhitys kaivokappelissa, ristisaatto ja ajoneuvojen siunaus.

Leila Ristiluoma-Tirilä avaa juhlanJuhlia vietettiin viikonvaihteessa 6.–7. Toukokuuta ja ne alkoivat vigilialla, jonka johti kirkkoherra Marko Patronen. Kirkkolaulusta vastasi kanttori Juhani Matsi. Mukana toimittamassa oli myös rovasti Sergius Colliander. Jumalanpalveluksen ja kirkkokahvien jälkeen oli tiistaiseuran juhlahetken vuoro. Tervetuliaissanat lausui tiistaiseuran uusi puheenjohtajan, Leila Ristiluoma-Tirilä. Tsasounassa on katto korkealla ja niin kajahti hienosti raahelaisen Vox Maris -sekakuoron laulut kohottaen juhlatunnelmaa.

 

Isä Sergius puhumassaIsä Sergius piti juhlapuheen, jossa hän käsitteli pääsiäiskauden valoisuutta ja aihetta ilon ja kiitoksen tunteeseen, kun lausumme juhlatervehdyksen ”Kristus nousi kuolleista”.

 

 

 

Kultainen ansiomerkki kiinnitetään Ritva Hilakiven rintaanVeljeskunnan hallitus oli myöntänyt huomionosoitukset ansioituneille tiistaiseuran jäsenille. Ritva Hilakivelle luovutettiin veljeskunnan kultainen ansiomerkki ja Heikki Hilakivelle myönnetty hopeinen ansiomerkki luovutetaan erikseen. Liisa Mäkiselle luovutettiin veljeskunnan kannustuskirja. Liisa Mäkinen on tiistaiseuran viime vuosikokouksessa väistynyt puheenjohtaja. Elli ja Veikko Tiittaselle luovutettiin sunnuntain liturgian jälkeen veljeskunnan viiri. Elli Tiittasen käsialaa ovat miltei kaikki Vihannin tsasounan ikonit, jotka hän on maalannut Veikko Tiittasen valmistelemille pohjille.

Tervehdyksensä esittivät Oulun seurakunta, Raahen, Kempeleen, Oulun, Pyhäjärven ja Kalajokilaakson tiistaiseurat.

Liturgian pieni saatto, evankeliumikirjaa pitää diakoni Osmo Kurola

Ajoneuvojen siunaus

Sunnuntain lounaan ja kahvien aikana keskustelu kävi vilkkaana ennen kuin tyytyväinen ja myös runsasta hengellistä ravintoa saanut juhlaväki alkoi laittautua kotimatkalle.

Vihannin Jumalanäidin suojeluksen tsasouna, länsipääty

Kuvista kiitämme Pekka Jylänkiä!