RAAHE | Jumalanäidin esirukouksien turvassa

Raahen tiistaiseura on toiminut jo 35 vuotta ja rukoushuonekin runsaat 15 vuotta. Tämä on ollut mahdollista, kun on löytynyt ryhmä ihmisiä, jotka luottaen siihen, että Jumala antaa siunauksensa kaikille hyville aikomuksille, ovat alkaneet kokoontua rukoilemaan, oppimaan, seurustelemaan ja tekemään myös konkreettisia asioita.

Valot kutsuvat - Raahen rukoushuene iltahämärissäNäyttääkin siltä, että hyvät aikomukset ovat toteutuneet. Tänä päivänä Raahessa on viehättävä ja kauniisti sisustettu pyhäkkö osoitteessa Brahenkatu 2. Rukoushuoneen vihki keväällä vuonna 2000 silloin metropoliitta Panteleimon. Vanhassa talossa olevan huoneiston muutostyöt, mm. väliseinien purku, on suoritettu vapaaehtoisvoimin. Myös muu sisustaminen, kuten valmistuspöytä ja pyhä pöytä sekä analogit ovat syntyneet paikallisten ahkeroinnin tuloksena. Suuri osa ikoneista ovat tiistaiseuran jäsenten maalaamia.

Juhlan vigiliaRukoushuoneen praasniekka on Neitsyt Marian temppeliin tuomisen juhla 21.11. Tänä vuonna se vietettiin erityisen juhlallisesti: rauhallisen ja rukouksellisen aattovigilian jälkeen oli tarjolla monipuolinen teepöytä. Tiistaiseuran pitkäaikainen puheenjohtaja Lea Kuusirati toivotti kaikki tervetulleiksi praasniekkaan ja tiistaiseuran juhlaan. Kutsuttuna vieraana saapunut veljeskunnan toiminnanjohtaja isä Sergius Colliander puhui siitä, miten jopa vähäisillä eleillä voimme täyttää jotain olennaista Jeesuksen käskystä rakastaa toinen toistamme.

Isä Marko ja Tatjana Lumme, joka sai vastaanottaa seurakunnan viirinTässä yhteydessä jaettiin myös huomionosoituksia. Veljeskunnan kultainen ansiomerkki luovutettiin Kaarina Turuselle ja veljeskunnan viiri Eija Mätäsaholle. Kultaisen laulajamerkin luovuttivat Tatjana Ihatsulle juhlapäivänä iltana puheenjohtaja Lea Kuusirati ja sihteeri Maire Koistinen. Seurakunan viirin sai vastaanottaa Tatjana Lumme. Kaikki huomionosoituksen saaneet ovat kukin omilla taidoillaan vaikuttaneet merkittävästi tiistaiseuran ja rukoushuoneen hyväksi.

Juhlaliturgian johti Oulun seurakunnan kirkkoherra Marko Patronen ja mukana palvelemassa olivat isä Sergius ja diakoni Kari Paakkola. Molemmat seurakunnan kanttorit, Juhani Matsi ja Helena Matsi, olivat mukana innostamassa rukoilevaa kansaa laulamaan.

Isä Sergius pitämässä opetuspuhettaOpetuspuheessaan isä Sergius kiinnitti huomiota muun muassa siihen, miten kuvaus Neitsyt Marian johdattamisesta temppelin kaikkein pyhimpään kuvaa sitä, miten Maria, joka on elävä temppeli, pyhittä vanhan liiton kivisen temppelin. Tämä taas kuvaa sitä uutta elämää, josta Kristuksen seuraajat pääsevät osallisiksi.

Juhlaväki kuuntelee isä Markon ja Juhanin lauluesitystäLounaan jälkeen isä Marko ja kanttori Juhani esittivät kahdestaan pyhän Nektarios Eginalaisen laulun Agni Parthene, kauniin laulun Jumalanäidin ylistykseksi. Maire ja Matti Koistinen esittivät sanoin ja kuvin tiistaiseuran historian vaiheita. Alkutaipaleen tärkeänä innoittajana oli kirkkoherra Veikko Tajakka (myöhemmin metropoliitta Tiihon).

Veljeskunta toivottaa Raahen tiistaiseuralle edelleen siunausta ja hengellistä kasvua Jumalanäidin turvallisessa ohjauksessa!

Kuvista kiitämme Pekka Jylänkiä ja Mikko Koistista! 

Paikallislehden uutinen ennen tapahtumaa