PSHV:n vuosijuhlat Valamossa 19.10.2019

Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta vietti vuosijuhliaan 18.-20.10.2019 Valamon luostarissa. Osallistujia oli kahtena ensimmäisenä päivänä 55 ja lisäksi sunnuntaina mukaan tuli lähes 30 pyhiinvaeltajaa Ilomantsin ortodoksisesta seurakunnasta.

Vuosijuhlilla kuultiin ajankohtaisia alustuksia ristisaattoteemasta ja Suomen ortodoksisen kirkon uusista pyhistä, pyhittäjä Johannes Valamolaisesta ja pyhästä Johannes Sonkajanrantalaisesta.

Ensimmäisestä aiheesta kertoi isä Vesa Takala sanoin ja kuvin. Vuosi 2020 on kirkon ja järjestöjen yhteinen Ristisaatto2020-teemavuosi ja aihetta on pidetty esillä syksyn aikana myös järjestöjen ja kirkon yhdessä toteuttamissa hiippakunnallisissa Lähimmäinen ja luomakunta -seminaareissa.

Jälkimmäisestä aiheesta kertoi TT Juha Riikonen. Vuosijuhlille osallistuneet saivat aivan tuoreeltaan tiedon luvan saamisesta pyhittäjä Johannes Valamolaisen haudan avaamiseen ja pyhäinjäännöksien siirtämiseen niille varattuun reliikkiarkkuun Kristuksen kirkastumisen kirkkoon. Pyhäinjäännösten avaaminen suoritettiin KP metropoliitta Arsenin siunauksella 18. lokakuuta.

Vuosijuhlan ohjelmassa oli lauantaina akatistos pyhittäjä Johannes Valamolaiselle sekä luostarin uusittuun museoon tutustuminen.                                                                       

             VUOSIKOKOUS

Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta ry. piti vuosikokouksensa vuosijuhlien yhteydessä lauantaina 19.10.

Oli ilahduttavaa, että kokouksessa käytiin erittäin aktiivista keskustelua järjestön taloudesta sekä merkityksestä kirkon kentällä. Monien mieltä askarrutti erityisesti epätietoisuus Aamun Koiton tulevaisuudesta.

Veljeskunnan jäsenmaksu päätettiin säilyttää entisellään 10 euroa/ jäsen/ vuosi.

Hallituksen erovuoroiset jäsenet Tuula Jokiranta Oulusta ja Leena Lomu Hämeenlinnasta valittiin yksimielisesti jatkamaan seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Muut hallituksen jäsenet ovat metropoliitta Arseni (puheenjohtaja), Liisa Karlsson Vantaalta, Ioannis Lampropoulos Ilomantsista, Reijo Marjomaa Kajaanista ja Seppo Salmi Jyväskylästä. Vuosikokoukseen osallistui 44 yhdistyksen äänivaltaista jäsentä.

Liitteenä toimintakertomus 2019-2020.

 

TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2019-30.6.2020.pdf

 

ISÄ SERGIUKSESTA KUNNIAJÄSEN

Entinen toiminnanjohtaja isä Sergius Colliander piti päiväjuhlassa juhlapuheen. Päiväjuhlan päätteeksi hänet kutsuttiin PSHV:n kunniajäseneksi.

Monia armorikkaita vuosia isä Sergiukselle!

 

                                                         

 

 

Juhlassa kuultiin myös kaunista  kantelemusiikkia  muusikko LiisaMatveisen soittamana.

 

PSHV kiittää Valamon luostaria ja Valamon opistoa sekä kaikkia niiden työntekijöitä sujuvasta yhteistyöstä vuosijuhlien järjestämisessä!

Liitetiedosto: