Polvijärven tiistaiseura käy kahdeksatta kymmenettään!

Polvijärvellä vietettiin iloinen ja lämminhenkinen juhla 30.10., kun huomioitiin tiistaiseuran pitkään jatkunutta toimintaa. Tiistaiseura perustettiin jo syyskuussa 1945 ja on sen jälkeen jatkunut keskeytyksettä. Jäseniä on ollut vaihtelevasti, tavallisimmin 15 ja 30 välillä.

Kirkon ikonostaasiPolvijärven pyhän Johannes Kastajan kirkon kaunistaminen ja pyhäköstä huolehtiminen on ollut jatkuvasti tärkeällä sijalla seuran toiminnassa. Seura on myös myyjäistuloilla vuosien varrella tukenut vähävaraisia perheitä lähellä ja kauempanakin: muun muassa Nairobin pappisseminaarilaisten perheitä.

Juhlallisessa ja rukouksellisessa liturgiassa kuoro lauloi kanttori Kaisu Potkosen johtamana ja pappeina toimittivat kirkkoherra Paavo Ratilainen, rovasti Pertti Ruotsalainen, rovasti Sergius Colliander ja pastori Tuomas Kallonen.

Liturgian jälkeen oli kirkossa kahvitarjoilu: karjalanpiirakat ja täytekakku maistuivat! Kun kuulumisia oli vaihdettu Veljeskunnan toiminnanjohtaja isä Sergius piti juhlapuheen. Hän viittasi tiistaiseuratoiminnan alkuun 130 vuotta sitten ja pohdiskeli, miten erilaisessa ympäristössä se aikoinaan toimi. Tiistaiseuralla on aina tilausta, sen toiminta mukautuu ympäristön tilanteisiin ja tarpeisiin. Sille on aina tilausta: se on keidas, jonka ominaispiirteenä on ortodoksinen arvopohja.

Tiistaiseuralaulua lauletaanRaikkaana kaikui tämän jälkeen Tiistaiseuralaulu, joka on Vaeltajan laulujen numero 85:

Kaikki sun tekosi, lahjatkin pienet,
mitä sä vain tiistaiseuraasi vienet
ovat kuin välkkyvät kultaiset jyvät,
yössämme liekkeinä loistavat, syvät.

(2. säkeistö)