MIKKELI | Lapsille ja aikuisille

Perhetapahtumassa oli aktiivista tekemistä sekä lapsille että aikuisille. Iltapäivä alkoi rukoushetkellä pyhän ylienkeli Mikaelin kirkossa, jonka johti isä Mikko Mentu ja laulua ohjasi kanttori Maria Mentu. Rukoushetken jälkeen oli lapsille puuhaa: askartelua, ongingtaa ja pomppulinnaa! Aikuisille oli sillä aikaa alustus hyvinvoinnista, jonka piti Noora Seppänen-Nousiainen.

Noora toi muun muassa esille riittävän unen merkityksen. Monesti unen määrä on se, mistä ruuhkavuosien ihminen tinkii, kun haluaa jotain aikaa itselleen. Siitä voi muodostua kierre. Muita hyvinvoinnen perustavaa laatua olevia tekijöitä ovat oikeanlainen ravinto ja mukava ruokailu, liikunta ja yhdessä liikkuminen, hyvät ihmissuhteet, mieluisat harrastukset ja luovuus sekä päivittäiset valinnat ja niitä ohjaavat arvot. Ihmisten keskinäisessä vuorovaikutuksessa on kolme erityisen tärkeää tekijää: läsnäolo, kuunteleminen ja myötäeläminen.

Isä Sergius puhuu hengellisen ulottuvuuden tärkeydesta – kuva isä Mikko MentuKommenttipuheenvuorossaan isä Sergius painotti hengellistä ulottuvuutta elämälle syvällistä sisältöä antavana ulottuvuutena. Rakkauden kaksoiskäsky on lähtökohta ja hieno sellainen: sen kautta aukeaa ulottuvuus sekä elävään Jumalaan että vieressä tai kauempanakin olevaan lähimmäiseen, kaikkiin ihmisiin.

Mehu-, kahvi- ja teetarjoilun jälkeen jatkuivat lasten askareet. Aikuiset siirtyivät ulkosalle rauhalliseen liikunnalliseen puolituntiseen. Senkin ohjasi Noora!

Päivän aktiviteetteja tallensi videolle 5-uokkalainen Matias Korhonen. Aineiston editoi Mikael Honkaselkä, katso tästä!

Tapahtuma oli Saimaan ortodoksisen seurakunnan, Ortodoksisten nuorten liiton, Filantropian, Valamon opiston ja PSHV:n yhteisesti suunnittelema ja toteuttama. Mukana vetäjinä olivat Maria Kauppila, Katja Kareinen, Minna Rasku ja Maria Mentu. Tapahtumaan osallistui noin 30 henkeä.

Isä Sergius jäi vielä seurakuntavierailun merkeissä lauantain vigiliaan ja sunnuntain liturgiaan. Isä Mikon pyynöstä isä Sergius piti opetuspuheen, vietetiin Samarialaisen naisen sunnuntaita.