Lintula | Hallitus kokoontui suunnittelemaan

Veljeskunnan hallitus kokoontui Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostariin 15.–16.1. arvioimaan järjestön toimintaa ja suunnittelemaan tulevaa. Tilikausi on edennyt yli puolenvälin, joten joitakin johtopäätöksiä voidaan vetää. – Kuvassa Liisa Karlsson, Leena Lomu, Sergius Colliander, igumenia Mikaela, piispa Arseni, Marko Mäkinen, Tuula Jokiranta ja Seppo Salmi, kuvaaja Martinus Markoff.

Hallituksen jäsenistä puuttui vain yksi, isä Reijo Marjomaa Kajaanista, mutta hänkin oli lähettänyt kommenttinsa asialistaan etukäteen, joten hänkin oli tavallaan läsnä. Isä Reijon lisäksi hallitukseen kuuluu puheenjohtaja KS Joensuun piispa Arseni, varapuheenjohtaja Seppo Salmi Jyväskylästä, jäsenet Tuula Jokiranta Oulusta, Liisa Karlsson Vantaalta, kanttori Leena Lomu Hämeenlinnasta ja isä Marko Mäkinen Joensuusta. Läsnä oli myös veljeskunnan toiminnanjohtaja, rovasti Sergius Colliander.

Toiminta on monipuolista ja vilkasta ja hyvää – tämä oli yksimielinen kanta, kun pohdittiin heinä-joulukuun toimintaa. Trifonin pyhiinvaellus ja vuosijuhlat Valamossa saivat erityistä kiitosta. Tammi-kesäkuun toiminnassa on mukana kaksi uudenlaista tapahtumaa, perhepäivät Kajaanissa 24.3. ja Mikkelissä 28.4. Nämä tapahtumat järjestetään yhdessä paikallisen seurakunnan, Ortodoksisten nuorten liiton ja Filantropian kanssa. Niille seuraa jatko syksyllä Oulussa 29.9. ja Turussa 17.11.

Lintulan luostari on hallitukselle mieleinen kokouspaikka. Luostarin hiljaisuus, yhteiset jumalanpalvelukset ja ateriat luostariväen kanssa luovat ainutlaatuiset puitteet Pyhien Sergein ja Hermanin veljeskunnan toiminnan puntaroinnille ja ideoinnille.