Kunnia Jumalalle korkeuksissa!

Kristuksen syntymäjuhlan keskeinen sanoma on, että Jumala tuli ihmiseksi. Hän ei tullut keskuuteemme kunniassa ja loistossa, vaan köyhänä ja avuttomana. Vapahtajan ensimmäinen lepopaikka oli vaatimaton karjan ruokintaan käytetty kaukalo, mikä osoittaa hänen nöyrää alentumistaan.

Opetuksillaan ja elämällään Kristus osoitti meille esimerkin suhtautumisesta apua tarvitseviin lähimmäisiin ja muukalaisiin. Tätä esimerkkiä Kristuksen syntymäjuhla kutsuu meitä, Veljeskunnan jäseniä, seuraamaan. Voimme jokainen kohdallamme pohtia, jääkö Kristuksen opetus meille vain Raamatun kertomuksiksi joistain kauan sitten tapahtuneista, vai saavuttaako se meidät? Tänäkin jouluna seurakuntiemme pyhäköissä toimitetaan joulunajan jumalanpalveluksia, jotka kutsuvat meitä yhteisiin rukouksiin ja välittävät joulun pyhää sanomaa maailmaan. Näistä kirkon palveluksista voimme saada voimaa auttaa lähimmäisiämme ja suhtautua maahamme muuttaneisiin Kristuksen esimerkin mukaisesti. 

Tämän joulutervehdykseni myötä kiitän Teitä, Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan jäsenet, työstänne yhdistyksemme hyväksi ja toivotan alkavaan vuoteen 2017 Jumalan siunausta.

Vapahtajamme syntymäjuhlan ilolla teitä tervehtien,

+Arseni
Joensuun piispa, veljeskunnan hallituksen puheenjohtaja

Valamon Kristuksen kirkastumisen kirkko joulukuisena iltana