Kouvolassa tiistaiseuralle uusi alku

Kristus nousi kuolleista! – Kouvolan uusi tiistaiseura on toiminut nyt vuoden ajan! – Tiistaiseura on päässyt hyvään alkuun, kertoo puheenjohtaja Tiina Toikka. – Syksyllä jäseniä oli kahdeksan, nyt keväällä jo 15.

Isä Ville suitsuttaa ehtoopalveluksessaTiistaiseuralle erityisesti Pääsiäiseen liittyvä toiminta on merkinnyt kiireistä aikaa. Myyjäiset, kirkon koristelu ja tarjoilut ovat olleet mieleistä puuhaa ja se on saanut ansaittua myönteistä huomiota.

Kouvolassa tiistaiseuratoiminnalla on pitkät perinteet. Siinä vaiheessa, kun Haminan seurakunnan painopiste siirtyi Kouvolaan 1970- ja 1980-lukujen vaihteessa ja Pyhän ristin kirkon siirtyessä seurakunnan käyttöön tiistaiseura tuki seurakuntaa monin tavoin. Vuosituhannen vaihteen jälkeen toiminta alkoi hiipua ja lopulta seuran toiminta lakkasi.

Uudessa tiistaiseurassa ovat mukana sekä suomalaisia, karjalaisia että venäläisiä jäseniä.

Toukokuun 3. päivänä kirkkoherra Ville Kiiveri toimitti ehtoopalveluksen Pyhän ristin kirkossa. Häntä avusti kuoro kanttori Kari Päivisen johdolla. Jumalanpalveluksen jälkeen kokoonnuttiin seurakuntasaliin teen ja pikkupurtavan merkeissä. Veljeskunnan toiminnanjohtaja isä Sergius Colliander oli kutsuttu vieraaksi ja hän puhui tiistaiseurojen toiminnan kehittymisestä vuosikymmenten saatossa. Isä Sergius korosti, että minkä tahansa yhdistyksen ja järjestön toiminnan pitää aina vastata juuri sen ajan ihmisten odotuksiin, joiden keskellä se toimii. Näin toiminta muotoutuu aina uudelleen ottaen huomioon hyväksi havaitut asiat ja soveltaen samalla sellaista, joka palvelee ihmisiä tässä ja nyt.

Tiistaiseurat muodostavat perhekunnan, sanoi isä Sergius -kuva Ville Kiiveri