Joensuu | Aurinkoinen piha-alueen siunaus

Joensuussa vietettiin 7.6. juhlallisesti pyhän Johannes Teologin kirkon, Ortodoksisen seminaarin ja Ortodoksisen kulttuurikeskuksen välisen piha-alueen käyttöönotto. Ehtoopalveluksen jälkeen toimitettiin ulkosalla pieni rukouspalvelus, jonka yhteydessä kauniisti kivetty piha-alue vihmottiin pyhitetyllä vedellä. Siunauksen suoritti Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo.Piha-alueen siunaustoimitus

Piha-alueella oli myös myyntipöytiä, joissa Valamon ja Lintulan luostarit sekä muun muassa kirkolliset järjestöt esittelivät tuotteitaan. Mukana oli myös Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta.Veljeskunnan myyntipöytä

Iltapäivän ohjelma alkoi kello 15 avoimet ovet -tapahtuman avauspuheenvuorolla, jonka seminaarin johtaja, isä Mikko Sidoroff piti kirkon portailla. Tapahtuman järjestäjänä ja piha-alueen kunnostuksen rahoittajana on Vetovoimaa ortodoksisesta kulttuurista -hanke, jonka takana ovat Ortodoksinen kulttuurisäätiö ja Joensuun kaupunki. Hanke on myös saanut EU-rahoitusta.

Iltapäivän kuluessa oli mahdollisuus kuulla nunna Ksenian esitelmä, jonka aiheena oli Lintulan pyhän Kolminaisuuden luostarin tulo Palokkiin ja luostarin elämä tänä päivänä. Kulttuurikeskuksen näyttelyissä ja kirkossa oli myös opastetut kierrokset.

Ehtoopalveluksen jälkeen esiintyi kaksi kertaa naislauluryhmä "Ключ Разумения" (Kljutsh Razumenija, "Ymmärryksen avain") Pietarista, jonka ohjelmistossa oli vanhaa venäläistä kirkkomusiikkia, sekä yksiäänistä että useampiäänistä.

Neljä keskittynyttä naislaulajaa kirkon portaillaPiha-alueen kunnostuksen myötä on tarkoitus tuoda Joensuun kaupungin maisemaan ortodoksinen ulkoalue ja kohtaamispaikka.