JÄRVENPÄÄ | Pyhäkköyhteisön juhla

Järvenpäässä viime vuonna 40 vuotta toimineen Ystäväpiirin kutsusta olivat veljeskunnan puheenjohtaja, KS Joensuun piispa Arseni ja toiminnanjohtaja rovasti Sergius Colliander saapuneet pyhäkköyhteisön vieraiksi. Tapahtuma vietettiin 2.–3.12. Jumalanäidin kazanilaisen ikonin kirkossa piispallisin jumalanpalveluksin ja yhdessäolon merkeissä.

Anja Lindström on ottanut vastaan viirin, oikealla isä Sergius. Kuva Kimmo KallinenTunnelmallisen vigilian jälkeen oli kirkon alakerran salissa teeilta, jossa Ystäväpiirin puheenjohtaja Anja Lindström toivotti vieraat tervetulleiksi. Hän myös puhui lyhyesti Ystäväpiirin historiasta ja siitä uskollisuudesta, jonka piirin jäsenet ovat osoittaneet kirkon työtä kohtaan. Isä Sergius alusti vapaaehtoistyön ja yhteisöllisyyden merkityksestä. Tunnustuksena Ystäväpiirin toiminnasta veljeskunnan hallitus oli päättänyt luovuttaa piirille veljeskunnan pöytästandardin eli viirin, jonka Anja Lindström otti nyt vastaan. – Piirin perustajajäsenistä ovat edelleen mukana Kaija Jaukkari sekä Raija ja Pekka Åberg.Ystäväpiirin perustajajäsenet, pj. Anja Lindström, piispa Arseni, isät Viktor ja Sergius. Kuva Kimmo Kallinen

Sunnuntain juhlallisessa liturgiassa oli runsaasti rukoilijoita. Kuoro, joka samoin kuin Ystäväpiiri on veljeskunnan alaosasto, lauloi rukouksellisesti ja kauniisti kanttori Minna Jokisen johdolla. Vierailijoiden mieleen jäi erityisesti papiston ehtoollisen aikana kirkkoslaavin ja suomen kielellä laulettu Jeesuksen rukous: Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä. Mukana palvelemassa olivat Järvenpään ja Porvoon pappi isä Kimmo Kallinen sekä isät Viktor Porokara ja Markus Kinkki. Diakonina palveli isä Heikki Korhonen Porvoosta.

Piispa Arseni puhuu rukouksestaLounaan jälkeen piispa Arseni puhui joulupaastoon liittyen rukouksesta, sen tarpeellisuudesta ja eri näkökulmista siihen, joita hän valaisi lainauksilla pyhien isien kirjoituksista.

Veljeskunta toivottaa Järvenpään pyhäkköyhteisölle Jumalan huolenpitoa ja alituista varjelusta Jumalanäidin suojeluksen ja pyhien Sergein ja Hermanin esirukouksien turvin!

Järvenpään kazanilaisen jumalanäidin ikonin kirkko, kuva lounaasta