Ilomantsi: yhdessä kulkemista!

Pyhän Elian kirkon kuoro sävelhartaudessa

Veljeskunta, Ilomantsin ortodoksinen seurakunta yhdessä paikallisen tiistaiseuran ja Pyhän Elian kirkon kuoron kanssa järjestivät 5.–6.4 ”Tie kirkkoon – yhdessä kulkemista” -tapahtuman.

Tapahtumaan osallistui myös seurakunnan kirkkolaulupiiri. Tapahtuman akana pohdimme vapaaehtoisen diakoniatyön ja monikielisen työn mahdollisuuksia ja työmuotoja. Mukana olivat PSHV:n puheenjohtaja, KS piispa Arseni ja toiminnanjohtaja isä Sergius Colliander. Tapahtumaan osallistui myös seurakunnassa työtä tekevä isä Stefan Holm. Tapahtuma alkoi lauantaina. Pyhän Elian kirkon kuoro piti kirkossa sävelhartauden, jossa isä Sergius Colliander puhui paastosta ja katumuksesta.

Sunnuntaina osallistuimme aamupalvelukseen ja liturgiaan pyhän Elian kirkossa. Jumalanpalveluksen päätyttyä siirryimme seurakuntatalolle, jossa nautimme tiistaiseuran valmistaman aterian. Tiistaiseuraa avusti seurakunnan nuortenpiiri. Sen jälkeen Maire Purmonen puhui aiheesta Mitä seurakunnan vapaaehtoisuus on? ja Yngve Lostedt kertoi seurakunnasta ja monikulttuurisuudesta.

– Ilomantsiin on helppo tulla, totesi Yngve. – Kyllä silloin 16 vuotta sitten, kun tänne muutin, mietin, miten ihmiset mahtavat suhtautua, kun olen ruotsinkielinen. Siinä ei kuitenkaan ollut mitään ongelmaa. Yngven mielestä on tärkeää, että otetaan huomioon, miten erikieliset seurakuntalaiset voivat olla mukana seurakunnan toiminnassa. Monilla on valmiuksia ja he ovat kiitollisia, jos heidän apuaan otetaan vastaan.

Vapaaehtoistyön luonnetta Maire Piiroinen kuvasi toimintana, joka tehdään joko yheisön tai yksilön hyväksi vastikkeetta. Hän erityisesti korosti auttamistyön tärkeyttä. Avun ei tarvitse olla auttajan kannalta vaikeaa eikä paljon aikaa vievää, mutta avun vastaanottajalle se voi olla hyvin merkityksellistä.

 

Osa tapahtumasta oli pyhän Elian kirkossa, osa seurakuntasalissa. Tarjoilusta ja käytännön järjestelyistä huolehtivat yhdessä Ilomantsin tiistaiseura ja seurakunnan nuorten piiri. Kuvassa vasemmalla seurakunnan kirkkoherra, isä Ioannis Lampropoulos.