Tulevia tapahtumia

Veljeskunta kutsuu kaikkia kiinnostuneita ottamaan osaa perinteiseen pyhiinvaellukseen, joka tehdään elokuun viimeistä edellisenä viikonvaihteena Nellimiin, Sevettiin ja Neideniin. Tule mukaan ”pyhiinvaeltajien kuoroon”!

Viime vuosina on useimpiin seurakuntiin syntynyt venäjänkielisten uusien seurakuntalaisten aktivoimaa toimintaa. On muun muassa kuoroja, kerhoja ja keskustelupiirejä.

Yleistä on, että osallistujamäärä on rajallinen ja että vertaistukea on vähän. Tietojenvaihtopäivien tarkoitus on tuoda esille kokemuksia, hyviä ja vähemmän toimiviksi osoittautuneita työmuotoja. Pääosassa ovat toimintaa pyörittävät henkilöt.

Kurssin järjestävät yhdessä Valamon opisto ja PSHV.

За последние годы в большинстве приходов Финляндской Православной Церкви начаты различные виды деятельности, инициированные русскоговорящими прихожанами. Работают, в частности, церковные хоры, детские кружки, группы общения.

Во многих случаях количество участников ограничено, а поддержка от коллег – недостаточна. Цель курса - обмен опытом, в результате которого предстоит выявить наиболее удачные формы работы, а также проанализировать неудачи. Главный ресурс –люди, увлеченные делом.

Sotkamon Jumalansynnyttäjän suojeluksen kirkon praasniekka vietetään 1. lokakuuta. Samalla juhlistetaan myös Sotkamon tiistaiseuran 70-vuotista taivalta. Illalla 30.9. klo 18 toimitetaan suuri ehtoopalvelus ja 1.10. kirkonmenot alkavat kello 10. Liturgian, ristisaaton ja vedenpyhityksen jälkeen vietetään yhteisiä hetkiä lounaan, muisteloiden ja vanhojen valokuvien parissa. Juhlassa vierailee myös veljeskunnan toiminnanjohtaja, rovasti Sergius Colliander.

Punaisena lankana kulkevat Suomen historiassa moninaisten juurien ja monikulttuurisuuden ilmentymi-set. Välillä ne ovat olleet piilossa, välillä taas näkyvissä. Erilaiset Suomessa asuvien ihmisten taustat ja kasvot rikastuttavat ja voivat antaa uusia oivalluksia!

Vuosijuhlien aikana kuulemme eritaustaisten ortodoksien puheenvuoroja. Lisäksi meitä kutsutaan pohtimaan kysymyksiä, joita tuoreet maahantulijat kohtaavat. Sunnuntain päiväjuhlan puhujana on isä Ioannis Lampropoulos.

Vuosijuhlat pidetään Valamon luostarin kulttuurikeskuksessa.