Järjestö

Esittely

Veljeskunnan säännöt

Painopistesuunnitelma

 

Esittely

Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta on ortodoksisen kirkon perinteeseen sitoutunut seurakuntien tukijärjestö, joka toiminnallaan vahvistaa jäsentensä hengellistä kasvua, elävää yhteyttä kirkkoon ja yhteisöllisyyttä.

Ihmisen hengellinen kasvu tapahtuu kirkossa osana seurakuntayhteisöä.

Elävä yhteys kirkkoon syntyy, kun kirkon jäsen löytää oman paikkansa seurakunnassa.

Yhteisöllisyys toteutuu, kun kirkon jäsenet löytävät oman tehtävänsä seurakunnassa ja heidän annetaan kantaa vastuuta omasta yhteisöstään.

Veljeskunnan voimavarana ja työvälineinä ovat sen jäsenet ja Aamun Koitto-lehti. Veljeskunta julkaisee ortodoksista kirjallisuutta, järjestää pyhiinvaelluksia, kursseja, leirejä ja hengellisiä tapahtumia. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä kirkon johdon, hiippakuntien, seurakuntien, ortodoksisten järjestöjen ja Valamon opiston kanssa.

Veljeskunta toimii tiistaiseuroiksi kutsuttujen ortodoksisten keskustelu- ja toimintapiirien, kirkkokuorojen ja muiden ort. kuorojen, ikonimaalauspiirien ja ortodoksiakerhojen jäsenten keskusjärjestönä. Veljeskunnan jäsenmäärä on noin 1600.

Veljeskunta perustettiin vuonna 1885.

Veljeskunnan säännöt 

Veljeskunnan vuosikokous Valamossa 29.4.2013 hyväksyi järjestölle uudistetut säännöt. Ne astuivat voimaan 9.12.2013, kun Patentti- ja rekisterihallitus merkitsi ne yhdistysrekisteriin.

Uudistettujen sääntöjen mukaan veljeskunnan vuosikokous pidetään syys-marraskuun aikana. Tilikausi on 1.7.–30.6. 

Yhdistysrekisterin päätös, rekisteriote ja veljeskunnan säännöt 9.12.2013 alkaen

Myös veljeskunnan johtosääntöä tarkistettiin vuosikokouksessa 29.4.2013. Uusi johtosääntö on tässä.

Veljeskunnan painopistesuunnitelma 2017–2019

Painopistesuunnitelma viitoittaa jäjrestön lähivuosien tavoitteita. Niissä korostuvat vapaaehtoistoiminta sekä kynnyksen madaltaminen erikielisten seurakuntalaisten tulla osaksi seurakuntayheisöä. Painopistesuunnitelma on myös kirkon ja PSHV:n yhteistyösopimuksen liite. Tutustu suunitelmaan!